Studium nabízí | 3 roky (6 semestrů) |
---|---|
Cena | 0 Kč |
Cena s 21% DPH | 0 Kč |
Poplatek za přijímací zkoušky | 336 Kč |
Lokalita studia |
Purkyňova 464/118, 612 00, Brno |
Kontakt |
studijní poradce -PhDr. Miroslav Hrstka, Ph.D. tel: 541 149 326 e-mail: hrstka@fch.vutbr.cz (při kontaktování uveďte jako zdroj informací www.studium-skoly.cz)
|
Zařazení studia do kategorií | |
Profil absolventa studia |
Bakalářský studijní obor „Biotechnologie“ na FCH VUT v Brně představuje další rozšíření spektra bakalářských studijních programů a oborů. Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium biotechnologie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe. Studium je zaměřeno na získání schopností aktivně využívat matematických, fyzikálních a biochemických prostředků při kontrole a řízení vybraných tradičních chemických technologií, biotechnologií a také ostatních potravinářských technologií a při práci v chemických, biochemických, mikrobiologických a chemicko-technologických laboratořích. Koncepce navrhovaného bakalářského programu je v souladu s aktuálními požadavky kladenými na specializované a vysoce kvalifikované technické pracovníky v moderních biotechnologických a potravinářských výrobách, výzkumných a vývojových laboratořích, v kontrolních a inspekčních institucích i v obchodních organizacích. |
Organizace studia |
viz. www.fch.vutbr.cz |
Www stránka | www.fch.vutbr.cz |
Studium je ukončeno | Bakalářská práce, státní zkouška. |
Podmínky přijetí | Písemný test z chemie |
Uplatnění absolventů | Bakalářský studijní obor "Biotechnologie" na Fakultě chemické VUT v Brně představuje další rozšíření spektra oborů v rámci bakalářských studijních programů. Vysoce aktuální a perspektivní obor umožňuje jak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), tak i odchod absolventů do praxe a současně odpovídá rostoucímu zájmu o studium v rámci celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe. Studium je zaměřeno na získání aktivních schopností a znalostí potřebných při řízení a kontrole moderních biotechnologických výrob, fermentačních technologií i ostatních potravinářských, farmaceutických a chemických technologií a při práci v biotechnologických, genetických, biochemických, mikrobiologických i chemických laboratořích. Koncepce navrhovaného bakalářského programu je v souladu s aktuálními požadavky kladenými na specializované a vysoce kvalifikované technické pracovníky v moderních biotechnologických a potravinářských výrobách, výzkumných a vývojových laboratořích, v kontrolních a inspekčních institucích i v obchodních organizacích. |
Ubytování, strava a volný čas | Kapacita kolejí v areálu kampusu VUT pod Palackého vrchem je dostatečná, rovněž nabídka ubytování v soukromí převyšuje poptávku. Ubytování studentů organizuje samostatná součást VUT v Brně - Koleje a menzy VUT v Brně. Více informací najdete http://www.fch.vutbr.cz/cs/zajemci-o-studium/pruvodce-studiem.html |
Požadavky na přijetí zahraničních studentů | Stejné jako pro studenty z ČR |
Organizátor studia |
|
---|---|
Adresa sídla školy | Purkyňova 118, 612 00 , Brno |
Kontakt na společnost |
tel: + 420 541 149 301 Fax: + 420 541 211 697 e-mail: info@fch.vutbr.cz web: www.fch.vutbr.cz (při kontaktování uveďte jako zdroj informací www.studium-skoly.cz)
|